Tijdlijn Blikfabriek Doesburg
1946
Start van het bedrijf
1950
De vraag naar emaille stagneert. Twintig van de 200 medewerkers worden ontslagen.
1951
Overschakeling naar oorlogsindustrie, onder andere granaten en helmen.
1956
De machinefabriek wordt ingericht als centrale werkplaats voor revisie en onderhoud. De helft van de 250 werknemers wordt ontslagen.
1957
Investeringen in de productie van jerrycans en granaten worden een strop. De legerhelmen zijn te licht. De verantwoordelijke staatssecretaris sneuvelt.
1958
In maart worden 35 man ontslagen; er dreigen meer ontslagen.
1959
Weer ‘op de rit’, onder andere door de productie van oliekachels (Calmix). Aankondiging van de productie van ‘aerosolbussen’. Op de effectenbeurs zijn geruchten over een fusie met Thomassen Drijver.
1961
Doesburg is uit de rode cijfers en niet langer een zorgenkindje. Mede omdat wordt geschoven met orders gaat de Blikfabriek goed draaien. Ook de productie van aerosols (spuitbussen) heeft een gunstig effect.
Midden jaren ‘60
Verblifa wordt Thomassen-Drijver-Verblifa (TDV)
1969
TDV sluit fabrieken in Krommenie, Utrecht en Dordrecht. Medewerkers van fabrieken in met name Krommenie en Utrecht weigeren overplaatsing naar onder andere Doesburg. Een deel van die medewerkers deed dat in 1949 al voor Verblifa, toen vanuit de Zaanstreek (Krommenie) naar Doesburg. TDV wil in Doesburg een uitbreiding realiseren met 180 man. Toch is er een korte staking. Bijna 60 medewerkers zijn ontevreden over de verplaatsing van hun werk naar Deventer.
Rond 1970
TDV wordt overgenomen door Continental Can Company (CCC), de op een na grootste metaalverpakkingsfabrikant van de Verenigde Staten.
1970
Maatregelen om overplaatsing en vooral huisvesting voor medewerkers in Deventer en Doesburg te realiseren.
1973
De afdeling glasverpakkingen gaat van Deventer naar Doesburg;; er volgt een uitbreiding met 60-80 medewerkers.
1977
Kranten melden een werktijdverkorting van 1 dag per week voor de 415 werknemers gedurende 6 weken. De reden: achterblijvende afzetten en een stagnerende export naar het Midden-Oosten.
1978
Kranten melden een reorganisatie bij TDV. De fabrieken in Oss en Deventer verliezen arbeidsplaatsen, maar die komen er in Doesburg, Leeuwarden en Hoogeveen weer bij.
1986
Tot 1986 blijft het rustig. Dan kondigt TDV 1500 ontslagen aan op een totaal van 5200 werknemers. Doesburg lijkt sluiting te ontlopen maar 115 van de 350 banen verdwijnen. De activiteiten van ‘Weduwe Bekkers’ worden verkocht . Veertien medewerkers gaan over naar de nieuwe vestiging van Zaanlandia in Wehl.
1989
Hectische ontwikkelingen; het Amerikaanse moederbedrijf wil het hoofdkantoor van TDV in Deventer saneren. De plannen gaan echter niet door. In hetzelfde jaar wordt in Doesburg geïnvesteerd in de productielijn van glassluitingen.
1991
TDV wordt verkocht aan het Duitse VIAG. In de fabriek werken na de ontslagrondes van de jaren tachtig nog ongeveer 220 mensen werken.
2002
In Doesburg wordt begonnen met de ontmanteling van de fabriek. Rotra neemt de fabrieksterreinen over van White Cap. De technische dienst van White Cap ontmantelt het bedrijf. Impress en White Cap blijven wel buren van Rotra.
2009
Verplaatsing van Impress naar Deventer. De fabriek maakt uitsluitend sigarendoosjes. Medewerkers gaan naar Deventer óf vallen onder een sociaal plan.
2010
De fabricage van glassluitingen (caps) wordt ondergebracht bij White Cap Nederland BV in Doesburg. Het product heet nu: Discs For Cover.
2006 – heden
Silgan White Cap Nederland in Angerlo